5 jaar @twunch

... en dat vieren we!

17 maart 2008 is een historische dag. Toen waren er 3 geeks die via een nieuw en onbekend medium afspraken om samen te gaan eten. Ze dachten alle drie "dit gaat genant zijn – rap maken dat ons eten op is en maken dat we weg zijn". Na twee uren zaten ze echter nog altijd te keuvelen, en besloten ze met "dat moeten we nog eens doen. En dan nodigen we ander mensen uit. En we noemen het 'litter'. Of 'twunch', we zullen wel zien welk domein er nog vrij is." En zo geschiedde.
Twunch bleek een aangenaam concept te zijn. Mensen begonnen elkaar uit te nodigen. Mensen begonnen zelf twunches te organiseren. Gestart met 3 mensen, zijn er op dit moment 3224 mensen die zich ooit ingeschreven hebben voor een twunch. En dat zonder enige vorm van adverteren. Ik ken social media marketeers die voor minder het woord 'viraal' in de mond nemen.
Alle gekheid op een stokje: Twunch is geen marketing concept, en is ook geen geniaal idee. Het is een goed idee op een uitstekend moment, en de enige reden dat het succesvol geworden is, is omdat ú, beste twuncher, eraan deelgenomen hebt en anderen hebt uitgenodigd om mee deel te nemen.
Op 17 maart 2013 zijn we 5 jaar later. Wat niemand in 2008 dacht, blijkt toch waar te zijn: Twitter bestaat nog altijd, en ook twunch bestaat nog. Dat wil niemand zomaar laten voorbijgaan. We gaan dat vieren, net zoals we dat de vorige jaren gedaan hebben.
Maar 5 jaar is natuurlijk niet zomaar een verjaardag. Dat is een lustrum-viering. Daarom doen we iets speciaals. Toen we 5 jaar geleden de website twunch.be registreerden, zochten we een foto om het concept vorm te geven. We hebben toen deze hamburger van een Australisch hamburgerrestaurant gevonden. (Geef toe, ziet er toch geweldig uit?) Na 5 jaar leek het ons dan ook een uitstekend idee om deze hamburger daadwerkelijk te kunnen eten. De mensen van De Burgerij MAS waren het daar helemaal mee eens.
Je kan dus op 18 maart 2013 om 12:30 (de 17de is een zondag) meevieren in De Burgerij aan het MAS. Je kan er de originele Twunch burger eten. Wie kan dààr aan weerstaan? Registreer nu!
Indien je niet in Antwerpen geraakt, kan je steeds deelnemen aan een twunch in je buurt, of er zelf één organiseren!