- Rouwen op het internet -

CoTribute lanceert de digitale grafsteen.

Op 1 november start de website CoTribute.com met een online rouwplatform. Op CoTribute kunnen mensen die iemand hebben verloren een pagina aanmaken voor de overledene. Daar kunnen de nabestaanden hun gedachten nalaten en foto's en video's met elkaar delen, weg van de dagelijkse drukte op Facebook en Twitter.
Sociale media nemen een steeds belangrijkere plaats in tijdens het rouwproces. Onze leefwereld is zo verweven met het internet en sociale media, dat ze bijna niet meer weg te denken zijn, ook niet als er iemand sterft. 

"Mensen putten veel moed uit de herinneringen van anderen. Vrienden en familie kunnen op CoTribute herinneringen met elkaar delen om zo beter met het verlies om te kunnen gaan," zegt Louis Ingelaere, oprichter van CoTribute.  

CoTribute wil, naast de bestaande sociale media, vooral een serene plaats aanbieden waar mensen kunnen samenkomen om iemand te herdenken. "We hebben CoTribute gebouwd zodat mensen ook online in een intieme omgeving samen kunnen komen. In tegenstelling tot Facebook beheren familie en vrienden op CoTribute wel zelf de pagina. Ook mensen die niet bevriend waren met de overledene op Facebook kunnen via CoTribute hun herinneringen en condolances delen."

CoTribute richt zich zowel naar particulieren als naar de professionele markt van uitvaartcentra en -verzekeraars. Ook liefdadigheidsinstellingen kunnen gebruik maken van CoTribute om extra donaties te verzamelen. 
Contact:
LOUIS INGELAERE & SETAREH POURJAVAN
louis@cotribute.com, setareh@cotribute.com