Te koop: Hoekhuis - Gerenoveerde gezinswoning in uniek cohousing project te Zingem
--VERKOCHT--

Uniek cohousing woonproject in gerenoveerde vierkantshoeve en beschermd monument, gelegen in het dorp Zingem. De woonunit Hoekhuis onderging een grondige renovatie die in afwerkingsfase zit en wordt verkocht wegens scheiding.

Korte beschrijving

Het Hoekhuis is een gezinswoning in L-vorm met 105 m2 bewoonbare oppervlakte veel ramen, op het Zuiden, twee tot drie slaapkamers, vide, privé-tuin van ong 90m2. Gemeenschappelijke ruimtes: groot binnenplein met eeuwenoude boom, grote achtertuin, deel van de hoeve met fietsenberging en stockageplaats, ander deel van de hoeve met polyvalente ruimte, pelletinstallatie met warmtekrachtkoppeling, stockageruimte en extra sanitair, tuinschuur en toekomstige ecologische zwemvijver. Tussen 2014 en 2017 gelijktijdig verbouwd, tegen april 2017 bewoond door 4 van de 7 gezinnen. Sociale samenstelling: gezinnen met jonge kinderen die samen kozen voor cohousing formule ‘cowonen’. Een paradijs om in op te groeien!
(Foto's: van het binnenplein in volle werffase - de boom doet gewoon lekker voort met grandioos wezen - en van de gevel van de Herenhoeve, één van de andere woningen van Ter Beemt.)

Ligging

De ligging is uitstekend: vlakbij Speelbos, weids natuurlandschap, verbonden met jaagpad langs de Schelde tussen Gent en Oudenaarde, verbonden met ‘trage wegen’ routes, twee dorpsscholen, station Zingem (goede verbinding naar Brussel), goed bereikbaar met auto. Adres: Omgangstraat 1, 9750 Zingem

Cohousing Ter Beemt zoekt nieuwe bewoner

Wij zoeken een gezin of alleenstaande die bewust kiest voor cohousing en zich kan vinden in de 'cowonen' formule aka Buren met Benefits. Handigheid en zin om bij te dragen zijn erg welkom. Als cohousing groep gedijen we best met een flexibele houding, tegelijk is het nodig dat je constructief je grenzen en je noden kan aangeven.

Financieel

De vraagprijs gezet door de huidige eigenaars bedraagt 308.722 euro. De voormelde prijs is geen bindend aanbod, doch slechts een richtprijs om onderhandelingen aan te vatten.

De vraagprijs is exclusief de openstaande bijdrage aan gemeenschappelijke werken: 20.000 euro. Dit openstaand engagement aan de gemeenschappelijke werken is niet onderhevig aan registratierechten.

Het Hoekhuis is waarschijnlijk maar niet zeker ‘klein beschrijf’, maar staat nog niet in het kadaster omdat het nog niet bewoond is. Bij aankoop betaal je dus sowieso 10% registratierechten voor ‘groot beschrijf’, waarvan je na registratie in het kadaster (vanaf bewoning) 5% hoogstwaarschijnlijk terugkrijgt.

Infobundel & infomoment 12 maart

Wil je meer weten? Vraag dan de infobundel aan Lotte via lottevanboxem@yahoo.ie.

Wil je aanwezig zijn op het infomoment? Stuur dan eerst een mail naar lottevanboxem@yahoo.ie om je aan te melden.

Op zondag 12 maart om 10u kan je als kandidaat-koper het infomoment met rondleiding bijwonen. De woonsite is niet vrij toegankelijk, dus wil je graag ter plaatse komen kijken, mail dan eerst om je aan te melden voor het infomoment. Lokatie infomoment: Hoekhuis, Omgangstraat 1E, 9750 Zingem.

www.terbeemt.blogspot.be

Extra: nog enkele sfeerbeelden van de Ecobouwers open dag 5 nov 2016

Ter Beemt, zo heet de vierkantshoeve die het cohousing project huist, is een mooi voorbeeld van ecologisch en innovatief verbouwen. Daarom wilde Bond Beter Leefmilieu dit woonproject extra in de kijker zetten tijdens de afgelopen Ecobouwers open dag. Hier zie je enkele foto's van deze dag, meer kan je hier bekijken.